Impact

Impact

Zet je persoonlijke verhaal professioneel in

Impact met je persoonlijke verhaal

Als het gaat over persoonlijke presentatie en storytelling hebben we allemaal wel één of meerdere voorbeelden van mensen die met hun uitstraling en manier van presenteren direct de aandacht van toehoorders weten te vangen en te houden. En mochten we zulke inspirerende voorbeelden niet in onze directe omgeving hebben, dan zijn de beroemde TED-talks een prachtig platform voor mensen die een boodschap hebben en die deze zo kunnen overbrengen dat je meteen geboeid bent en blijft.

Mensen als Ken Robinson, Brené Brown en talloze anderen raken ons niet alleen in onze leergierigheid maar ook in ons hart, ons gevoel. Ze zijn intelligent, humorvol en warm. Zij hebben niet alleen een inhoudelijke boodschap maar spreken ook als persoon aan. Zij hebben wat we noemen charisma. Met hun persoonlijke levensverhaal en hun belangwekkende boodschap hebben zij miljoenen mensen geïnspireerd, over de hele wereld.

Als ondernemer, professional, manager, docent of trainer wil jij de mensen met wie je werkt ook graag inspireren en motiveren om grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf te halen. Je wilt mensen een hart onder de riem steken, prikkelen, iets bijbrengen, je wilt dat ze in actie komen. En jij wilt je zelf daarbij ontspannen voelen en plezier hebben terwijl je spreekt voor een groep.

Mieke en Els zijn zeer ervaren trainers en verhalenvertellers, die vanaf de eerste oefening laten zien dat verhalen uit jezelf moeten komen en dat storytelling geen trucje is. Met warmte en humor zorgen ze vanaf het begin voor een veilige en goede sfeer in de groep. Aanrader voor iedereen die wil weten wat storytelling nu eigenlijk is.

Zet je persoonlijke verhaal professioneel in

Eendaagse workshop storytelling.

23 maart 2018, 09.30 – 19.00 uur Bennekom
8 juni 2018, 09.30 – 19.00 uur Amsterdam

Meteen inschrijven

Tot de verbeelding spreken

jouw verhaalHet goede nieuws is dat jij, met je eigen levensverhalen en met jouw boodschap, ook tot de verbeelding kunt spreken. Ook al is jouw leven wellicht niet zo groots en meeslepend als dat van beroemde leiders of wetenschappers, ook jij hebt voor lastige keuzes gestaan. Ook jij hebt een bijzondere leraar of mentor gehad. Ook jij hebt succes en mislukking meegemaakt in bijzondere en in alledaagse situaties. Jij bent geworden wie je nu bent door ervaringen, ontmoetingen en beslissingen die je hebt genomen.

Dankzij de ongedwongen sfeer, de opbouw van de oefeningen en de constructieve feedback van trainers en medestudenten vond ik een bron van inspiratie in mezelf en vond ik het steeds gemakkelijker ogenschijnlijk saaie informatie met een creatieve twist om te vormen tot grappige, krachtige of emotionele verhalen. Aan het einde van de dag wist ik: dit is waar mijn hart, mijn passie ligt – mensen inspireren met relevante en onderhoudende verhalen! Dank je wel, Els en Mieke!

Workshop storytelling

In deze eendaagse workshop storytelling leer je hoe je

  • jouw impact in presentaties, speeches en trainingen geweldig kunt vergroten
  • kunt putten uit jouw eigen levenservaringen en die kunt vormen tot inspirerende en relevante verhalen die echt tot de verbeelding spreken
  • deze verhalen zó kunt vertellen dat je authentiek bent en in je kracht staat
  • open en integer kunt zijn en daarin uiterst aantrekkelijk.

Voor de begeleiding van deze workshop werkt Els ten Hengel van Boom, ontwikkeling van mens en organisatie samen met Mieke Bouma van de Storytelling Academy.

Mieke BoumaMieke Bouma

(docent, storycoach en auteur) is opgeleid in het theatervak, was docent aan de Theaterschool in Amsterdam, studeerde Theater-, Film en Televisiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en schreef scenario’s voor film, tv en opdrachtfilms. Ze gaf les in scenarioschrijven en leidde diverse scriptschrijvers op.

Sinds 2007 helpt ze mensen en organisaties bij het vinden, componeren of vertellen/schrijven van hun verhaal. Dat mondde uit in de oprichting van de Storytelling Academy, waar mensen worden opgeleid tot gecertificeerde Chiefs Storytelling.

 

Els ten HengelEls ten Hengel

is opgeleid tot en 10 jaar werkzaam geweest als theaterregisseur. Zo’n dertig  jaar geleden, na een opleiding Toegepaste Integrale Psychologie, begon zij met het ontwikkelen van een methode om professionals, leiders en ondernemers moeiteloos en vanzelf-sprekend te laten communiceren en presenteren. Els is een expert op het vlak van authentieke communicatie en presentatie. Als gelicentieerd Speaking Circles® facilitator en Presentatiecoach® heeft zij honderden professionals, leiders en ondernemers geleerd hoe zij ontspannen en met plezier, krachtig en authentiek hun boodschap kunnen overbrengen. In haar werk laat zij zich verder inspireren door Theory U en Presencing (Scharmer e.a.).

Data en locatie

23 maart 2018, 09.30 – 19.00 uur Bennekom
8 juni 2018, 09.30 – 19.00 uur Amsterdam

Prijs

€ 325,- per persoon, inclusief lunch en snack, exclusief 21% BTW. Bij aanmelding met twee personen of meer geldt een aantrekkelijke korting.

Maximum aantal deelnemers: 10

Inschrijven voor Impact – storytelling

Incompany

Impact – storytelling is bijzonder geschikt gebleken om aan te bieden als incompany programma aan mensen met een ambassadeursfunctie binnen en buiten de organisatie. Neem contact met ons op per telefoon of e-mail voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen.