Presenteren en storytelling

Presenteren

Voor steeds meer mensen is het geven van presentaties een terugkerend onderdeel van hun werk of studieprogramma.

Dat wil echter niet zeggen dat presenteren voor iedereen gemakkelijk is. ‘Spreken in het openbaar’ hoort bij de Top 4 van grootste angsten van mensen. Anderen, die wat routine hebben opgedaan met het spreken voor groep, vragen zich wel eens af of het niet wat ontspannener, aansprekender, persoonlijker en interactiever kan.

Moed

Om als spreker een open uitwisseling met mensen op te zoeken is moed nodig. Je bent namelijk in zekere zin kwetsbaar wanneer je voor een groep spreekt en alles wat je doet om die kwetsbaarheid niet te hoeven voelen maakt je zwakker.
Bovendien heb je een doel met je presentatie maar je hebt geen controle over de reacties van het publiek.

Wanneer je leert omgaan met deze paradoxen wordt presenteren een ware kunst. Dan is iedere presentatie een kans om mensen van hart tot hart te ontmoeten en echt tot de verbeelding te spreken. De toehoorders hebben dan niet de ervaring  dat zij een verhaal over zich krijgen uitgestort maar zij voelen wederkerigheid, zij voelen verbinding met jou als spreker en zij hebben belangstelling voor wat je wilt zeggen.

Authentiek en ontspannen

Authentiek, ontspannen en boeiend presenteren is een kunst die iedereen kan leren. Bureau Boom helpt je graag je eigen inspirerende presentatiestijl te (her)vinden en deze verder te ontwikkelen.
Hieronder lees je over de verschillende mogelijkheden hiervoor.

Hier ben ik

Inspirerend presenteren en storytelling

Lees verder