Hier ben ik

Hier ben ik

Eendaagse presentatietraining voor professionals, managers en ondernemers die moeiteloos en authentiek willen leren spreken voor een publiek.
In-company

  • Zie jij op tegen het geven van presentaties en voel je veel spanning?
  • Vermijd je het geven van presentaties zoveel mogelijk?
  • Of ben jij een ervaren presentator maar wil je veel meer impact hebben als je spreekt voor een publiek?

Misschien heb jij, net als zovelen, gemerkt dat communicatie en persoonlijke presentatie belangrijk zijn voor plezier en succes in je werk. De kunst om je boodschap op een professionele en aantrekkelijke manier over te brengen hoort bij de algemene professionele vaardigheden die je dient te beheersen om lekker te werken en succesvol te zijn. Toch staat spreekangst voor groepen in de top vier van grootste angsten van mensen.

Ik heb nog nooit een training meegemaakt die uit zo weinig ‘middelen’ bestond maar met zoveel resultaat. En dat is een groot compliment voor de trainer en de aard van de training

Richard Bremer, Waterschap Rivierenland

Moeiteloos en vanzelf-sprekend presenteren

Het goede nieuws is dat ook jij kunt leren op een ontspannen manier je boodschap helder over te brengen. Ook jij kunt als persoon meer zichtbaar worden, zonder dat je je hoeft te verschuilen achter maniertjes en trucs. Jij kunt in je kracht staan, je deskundigheid overbrengen en als persoon open en toegankelijk zijn terwijl je spreekt voor een publiek. En dat alles op een ontspannen manier. De kans is groot dat je het nog leuk gaat vinden ook!

Dank voor de bijzondere training. Ik heb er erg veel van geleerd en heb genoten van de dag. Ik vond het bijzonder om in één dag te leren om in volle rust vanuit mijzelf een boodschap op krachtige en persoonlijke wijze met anderen te delen. De afgelopen week heb ik twee keer een toespraak gehouden en daarbij met veel succes het geleerde in de praktijk gebracht.

Diederik Radder, rechter Rechtbank Amsterdam

Eenvoud

De werkwijze van deze training wordt gekenmerkt door eenvoud. Het is iedere keer weer prachtig om te zien hoe spreekangst en verlegenheid wegvloeien en er rust en kracht ontstaan bij de presentator. En hoe, bij anderen, aangeleerde routines en maniertjes plaats maken voor authentiek contact, echte verbinding en het natuurlijke vermogen om te inspireren.

Ik voel me na de workshop ‘Hier ben ik’ letterlijk en figuurlijk sterker op mijn benen staan. Mij doen ze niets meer, kom maar op! Dat gevoel. De opbouw van het programma: Prima! Ik vond het prettig om veel oefeningen te doen en weinig te praten over. Daardoor landt het principe veel meer. Heerlijk en inspirerend om Els aan het werk te zien. Ze laat tijdens de hele workshop letterlijk zien hoe authentieke communicatie eruit ziet. Een prachtig staaltje ‘practice what you preach’.

Harriet Kuipers, onderwijskundige

Het verschil

De eendaagse training Hier ben ik – Inspirerend presenteren en storytelling biedt een veilige leeromgeving. Met kleine, concrete stappen leer je:

  • op een natuurlijke en ontspannen manier aanwezig te zijn
  • zowel voorbereid als onvoorbereid gemakkelijk te spreken
  • echt verbinding met anderen te maken
  • je boodschap helder en aantrekkelijk over te brengen

Tijdens de training ervaar je hoe het is om ‘in vorm’ te zijn zonder dat je alles hoeft te controleren. En je krijgt handvatten om de principes van de werkwijze toe te passen wanneer jij dat maar wilt. Je bent zowel krachtig en gefocust als wendbaar en toegankelijk. Kortom: je maakt een verschil.

Ik heb veel aan de workshop ‘Hier ben ik’ gehad. Met name door de eenvoud. Ik heb echt ervaren hoe ik dicht bij mezelf kan blijven, hoe ik erop kan vertrouwen… ontspannen zijn in presentaties… mezelf blijven voelen en niet te ‘outgoing’ zijn… Els doet het als facilitator fantastisch. Rust, aandacht, presence, zorg, liefde… Ze creëert een leeromgeving die heel veilig en comfortabel is. Ik heb het vandaag geoefend in een gesprek met een potentiële sponsor. Het werkte goed. Zaterdag voor een zaal van 300 man… spannend.

Mieke Bouma, scenarioschrijver, regisseur, directeur Storytelling Academy, ondernemer

Waarom zou je je door mij – Els ten Hengel – laten trainen of coachen?

 

Aanvankelijk ben ik opgeleid tot theaterregisseur. In mijn werk als regisseur, was mijn belangrijkste vraag: “Wat heeft deze acteur nodig om het beste uit zichzelf tevoorschijn te laten komen?”
Meer dan vijfentwintig jaar geleden, na een opleiding Toegepaste Integrale Psychologie, begon ik met het ontwikkelen van een methode om professionals, leiders en ondernemers moeiteloos en vanzelf-sprekend te laten communiceren en presenteren. Ik heb mijzelf voortdurend bijgeschoold en ben een expert op het vlak van authentieke communicatie en presentatie. Ik heb honderden professionals, leiders en ondernemers geleerd hoe zij ontspannen en met plezier, krachtig en authentiek hun boodschap kunnen overbrengen. Ik ben gelicentieerd Speaking Circles®/Relational Presence® facilitator en Presentatiecoach®. In mijn werk laat ik mij verder inspireren door Theory U en Presencing.

Als wij samen aan de slag gaan is het doel om het beste van jou tevoorschijn te laten komen.

Een goed gedoseerd, doordacht en evenwichtig programma. De begeleiding van Els aandachtig, integer en liefdevol. Ik heb op deze dag over mijn eigen muurtjes heen kunnen kijken en weer iets van mezelf durven laten zien. En het opmerkelijke is, dat dat tot op de dag van vandaag nog bevrijdend voelt!

Een deelneemster

Relational Presence®

Relational Presence is een doorontwikkeling van Speaking Circles® (Lee Glickstein en Doreen Hamilton), een methode om spreekangst voor groepen te transformeren tot spreken vanuit ontspanning en authenticiteit. Bij Relational Presence worden de bouwstenen van Speaking Circles verder uitgewerkt en streven we naar een bredere toepassing hiervan voor mensen en organisaties zodat zij kunnen samenwerken en communiceren vanuit authenticiteit, ontspanning en verbinding met elkaar.

Presencing en Theory U

Presencing en Theory U (Otto Scharmer, Peter Senge e.a.) De essentie van Presencing en Theory U is de vraag: Hoe kan ik als mens een volstrekt eigen bijdrage leveren aan de maatschappij, die tegelijkertijd aansluit bij wat de omgeving echt nodig heeft? Scharmer hanteert de begrippen ‘open mind’, ‘open heart’ en ‘open will’. Deze komen in de workshop uitgebreid aan de orde.

Incompany

De training Hier ben ik is heel geschikt gebleken om incompany aan te bieden aan professionals en leidinggevenden werkzaam in allerlei sectoren. Hier ben ik maakt ook deel uit van opleidingsprogramma’s van managementtrainees. Wil je meer informatie neem dan gerust contact op.

Individuele presentatiecoaching

Soms is het fijn om een aantal uren individueel met een presentatiecoach te werken. Jouw heel specifieke leervraag kan dan uitgebreid aan bod komen en we hebben video tot onze beschikking om het leerproces te ondersteunen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.